Go to IBPS EXPERT

Antonyms Questions Answers

Antonyms Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to identify antonyms among the options which are important for all competitive exams.

1) Antonym of MAMM

  • 1) Huge
  • 2) Tiny
  • 3) Prodigious
  • 4) Titanic
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
MAMMOTH meaning in Hindi : विशाल

2) Antonym of HARMONI

  • 1) Accordant
  • 2) Cacophonous
  • 3) Adapted
  • 4) Amicable
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
HARMONIOUS meaning in Hindi : मैत्रीपूर्ण

3) Antonym of FIDEL

  • 1) Disloyalty
  • 2) Allegiance
  • 3) Ardor
  • 4) Attachment
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
FIDELITY meaning in Hindi : वफ़ादारी

4) Antonym of DELIBIR

  • 1) Prudent
  • 2) Prepense
  • 3) Unwitting
  • 4) Provident
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
DELIBIRATE meaning in Hindi : ध्यानपूर्वक

5) Antonym of DISPENSA

  • 1) Disposable
  • 2) Minor
  • 3) Trivial
  • 4) Useful
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
DISPENSABLE meaning in Hindi : अनावश्यक

6) Antonym of ARDU

  • 1) Facile
  • 2) Burdensome
  • 3) Fatiguing
  • 4) Severe
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
ARDUOUS meaning in Hindi : कठिन

7) Antonym of THRI

  • 1) Chary
  • 2) Extravagant
  • 3) Cheap
  • 4) Chintzy
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
THRIFTY meaning in Hindi : किफ़ायती

8) Antonym of PLAC

  • 1) Agitate
  • 2) Appease
  • 3) Cheer
  • 4) Pacify
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
PLACATE meaning in Hindi : शांत करना

9) Antonym of FASTIDI

  • 1) Critical
  • 2) Choosy
  • 3) Uncouth
  • 4) Picky
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
FASTIDIOUS meaning in Hindi : तुनुक मिज़ाज

10) Antonym of GARRUL

  • 1) Frank
  • 2) Reticent
  • 3) Talkative
  • 4) Loquacious
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
GARRULOUS meaning in Hindi : बातूनी
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing