Antonyms Questions Answers

Antonyms Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to identify antonyms among the options which are important for all competitive exams.

11) Antonym of FORTUIT

  • 1) Soft spoken
  • 2) Unlucky
  • 3) Lucky
  • 4) Harworking
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
FORTUITOUS meaning in Hindi : भाग्यशाली

12) Antonym of AMIA

  • 1) Crabby
  • 2) Affable
  • 3) Amicable
  • 4) Cheerful
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
AMIABLE meaning in Hindi : स्नेही

13) Antonym of MITIG

  • 1) Abate
  • 2) Intensify
  • 3) Calm
  • 4) Compose
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
MITIGATE meaning in Hindi : कम करना

14) Antonym of FACETI

  • 1) Solemn
  • 2) Dizzy
  • 3) Niggling
  • 4) Amusing
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
FACETIOUS meaning in Hindi : मज़ाकिया

15) Antonym of AGO

  • 1) meet time constraints
  • 2) aim better resource sharing
  • 3) aim better system utilization
  • 4) aim low system overhead
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Agony means extreme physical and mental pain.

16) Antonym of CAND

  • 1) Bluff
  • 2) Devious
  • 3) Equal
  • 4) Blunt
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
CANDID meaning in Hindi : स्पष्टवादी

17) Antonym of AMENDI

  • 1) Alter
  • 2) Ameliorate
  • 3) Better
  • 4) Debase
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

18) Antonym of AMENAB

  • 1) Uncooperative
  • 2) Persuadable
  • 3) Biddable
  • 4) Docile
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
AMENABLE meaning in Hindi :जवाबदेही/आज्ञाकारी/वश्य

19) Antonym of AMENI

  • 1) Advantage
  • 2) Comfort
  • 3) Enrichment
  • 4) Abomination
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
AMENITY meaning in Hindi : सुविधा

20) Antonym of ENTANG

  • 1) Untwist
  • 2) Twist
  • 3) Hook
  • 4) Impede
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
ENTANGLE meaning in Hindi : उलझाना
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog