Antonyms Questions Answers

Antonyms Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to identify antonyms among the options which are important for all competitive exams.

21) Antonym of BELLYAC

  • 1) Fuss
  • 2) Groan
  • 3) Appreciate
  • 4) Whine
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

22) Antonym of GRU

  • 1) Complain
  • 2) Croak
  • 3) Find fault
  • 4) Applaud
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
GRUNT meaning in Hindi : भुनभुनाना

23) Antonym of SQUE

  • 1) Cheep
  • 2) Creak
  • 3) Silence
  • 4) Cry
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
SQUEAK meaning in Hindi : चूँ-चूँ करना

24) Antonym of FRUGAL

  • 1) Avarice
  • 2) Wastefulness
  • 3) Avariciousness
  • 4) Carefulness
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
FRUGALITY meaning in Hindi : मितव्ययिता

25) Antonym of SHIR

  • 1) Meet
  • 2) Bypass
  • 3) Cheat
  • 4) Creep
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
SHIRKED meaning in Hindi : टालना

26) Antonym of FAC

  • 1) Ready
  • 2) Profound
  • 3) Simple
  • 4) Shallow
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
FACILE meaning in Hindi : आसान

27) Antonym of LIBE

  • 1) Wanting
  • 2) Aplenty
  • 3) Bounteous
  • 4) Bountiful
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
LIBERAL meaning in Hindi : आजाद/उदार

28) Antonym of CAPRICI

  • 1) Approximate
  • 2) Capricious
  • 3) Rational
  • 4) Discretionary
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
CAPRICIOUS meaning in Hindi : उथला

29) Antonym of PERNICI

  • 1) Lethal
  • 2) Malign
  • 3) Nefarious
  • 4) Innocuous
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
PERNICIOUS meaning in Hindi : हानिकर

30) Antonym of RECKL

  • 1) Careless
  • 2) Cautious
  • 3) Hasty
  • 4) Kooky
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
RECKLESS meaning in Hindi : लापरवाह
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog