Biology Questions Answers

Biology Questions Answers (MCQ) listing of General Intelligence is important for General Knowledge of SSC CGL, UPSC, IBPS, MAT, CAT and other competitive exams.

31) Healing of wounds is hastened by vitami

  • 1) C
  • 2) A
  • 3) E
  • 4) D
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

32) Carotene in Indian cow's milk cause

  • 1) deep yellow colour
  • 2) Creamish white colour
  • 3) white colour
  • 4) yellow colour
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

33) Which is responsible for the process of cell divisio

  • 1) mitosis
  • 2) heterosis
  • 3) fusion
  • 4) fission
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

34) Most highly intelligent mammals are

  • 1) elephants
  • 2) whales
  • 3) dolphins
  • 4) kangaroos
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

35) Milk is poor source

  • 1) Calcium
  • 2) Iron
  • 3) Copper
  • 4) Sodium
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

36) Photosynthesis takes place faster i

  • 1) yellow light
  • 2) red light
  • 3) darkness
  • 4) white light
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

37) Plants that grow in saline water are known as

  • 1) hydrophytes
  • 2) thallophytes
  • 3) halophytes
  • 4) mesophytes
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

38) Breeding and management of bees is known as

  • 1) Sericulture
  • 2) Apiculture
  • 3) Silviculture
  • 4) Pisciculture
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

39) Pyorrhoea is a disease of t

  • 1) nose
  • 2) gums
  • 3) heart
  • 4) lungs
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

40) Placenta is the structure forme

  • 1) by fusion of germ layers
  • 2) by foetus only
  • 3) by the union of foetal and uterine tissue
  • 4) by uterine only
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog