C Programming Questions Answers - Chapter 1

C Programming Questions Answers - Chapter 1 includes basic and important questions on C Programming Language which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

21) What is true about fputs funct

  • 1) write to a file
  • 2) takes two parameters
  • 3) requires a file pointer
  • 4) all of above
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

22) Adding to a pointer that points to an array w

  • 1) Cause an error
  • 2) Increase the value of the element that the pointer is pointing to
  • 3) Cause the pointer to point to the next element in the array
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

23) Which is invalid name of identif

  • 1) world
  • 2) addition23
  • 3) test_name
  • 4) factorial
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

24) What is dangling pointer i

  • 1) if pointer is pointing to a memory location from where variable has been deleted
  • 2) if pointer is assigned to more than one variable
  • 3) if pointer is not defined properly
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

25) Out of following program : float x = 10.7; int i; i = (int) x; print

  • 1) null
  • 2) error
  • 3) 10
  • 4) garbage value
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

26) rand() function retu

  • 1) float value
  • 2) integer value
  • 3) any type
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

27) The compiler in C ignores all text till the end of line us

  • 1) //
  • 2) /
  • 3) */
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

28) Which operator in c can't be overloa

  • 1) %
  • 2) +
  • 3) ::
  • 4) -
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

29) Which operator has the highest prior

  • 1) ()
  • 2) []
  • 3) *
  • 4) /
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

30) What is the purpose of get

  • 1) read a character from STDIN
  • 2) read a character from a file
  • 3) read all file
  • 4) read file random
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog