C++ Programming Questions Answers - Chapter 1

C++ Programming Questions Answers - Chapter 1 includes basic and important questions on C++ Programming Language which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

11) What is the value of sizeof(ch

  • 1) 1
  • 2) 2
  • 3) 4
  • 4) 8
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

12) If value has not type, then the pointer pointing to this value will be known

  • 1) Empty pointer
  • 2) Null pointer
  • 3) Void pointer
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

13) Which arithmetic operation can be done in poin

  • 1) Multiplication
  • 2) Division
  • 3) Addition
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

14) Inline functions are invoked

  • 1) Run time
  • 2) Compile time
  • 3) Debug time
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

15) Which operator is used for comparing two variab

  • 1) :=
  • 2) =
  • 3) =:
  • 4) ==
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

16) what is the size of int datatype for 32 bit sys

  • 1) 1 byte
  • 2) 2 byte
  • 3) 4 byte
  • 4) 8 byte
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

17) How we define our name for consta

  • 1) #constant
  • 2) #define
  • 3) #define_constant
  • 4) #constant_define
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

18) \r is used

  • 1) carriage return
  • 2) new line
  • 3) end of the line
  • 4) vertical tab
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

19) C++ programs must cont

  • 1) start()
  • 2) system()
  • 3) main()
  • 4) program()
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

20) What is the meaning of base class in

  • 1) Another class got inherit from this class
  • 2) It inherit other class
  • 3) It has a pointer variable
  • 4) It is the first class declared
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog