C++ Programming Questions Answers - Chapter 1

C++ Programming Questions Answers - Chapter 1 includes basic and important questions on C++ Programming Language which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

21) what is a class in

  • 1) Class in a collection of objects
  • 2) Class has noting to do with object
  • 3) It just have declaration of few variables
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

22) Reference is like

  • 1) Pointer
  • 2) Structure
  • 3) Array
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

23) Which operator is used to define a member of a class from outside the class definiti

  • 1) ->
  • 2) ::
  • 3) .
  • 4) >>
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

24) Constructor

  • 1) A class automatically called whenever a new object of this class is created
  • 2) A class automatically called whenever a new object of this class is destroyed
  • 3) A function automatically called whenever a new object of this class is created
  • 4) A function automatically called whenever a new object of this class is destroyed
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

25) How to define a destruct

  • 1) X~() {}
  • 2) X() {}~
  • 3) X() ~{}
  • 4) ~X() {}
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

26) All members of class have which access to its membe

  • 1) private
  • 2) public
  • 3) protected
  • 4) depends
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

27) What is inherita

  • 1) Inheritance allows one class to reuse the state and behavior of another class.
  • 2) It deals with dangling pointers
  • 3) It deals with void pointers
  • 4) It is type of class declaration
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

28) Which is not C++ storage cl

  • 1) auto
  • 2) register
  • 3) static
  • 4) iostream
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Storage classes are: auto register static extern

29) Stack unwinding deals w

  • 1) deals with polymorphism
  • 2) deals with inheritance
  • 3) deals with exception handing
  • 4) deals with classes
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

30) Meaning of

  • 1) Physical Database File
  • 2) Program Database File
  • 3) Program Direct File
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog