Go to IBPS EXPERT

Change Of Voice Questions Answers

Change of Voice Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to choose the correct answer of Voice changes and Rules of Voice changes which are important for all competitive exams.

1) My mother is cooking foo

  • 1) Food is being cooked by my mother.
  • 2) Food has been cooked by my mother.
  • 3) Food was being cooked by my mother.
  • 4) Food is being cook by my mother.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

2) They are not playing the gam

  • 1) The game has not being played by them.
  • 2) The game is not being played by them.
  • 3) The game is being not played by them.
  • 4) The game has being not played by them.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

3) My father has solved this matt

  • 1) This matter have been solved by my father.
  • 2) This matter is solved by my father.
  • 3) This matter has been solved by my father.
  • 4) This matter had been solved by my father.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Note : Rule to make active voice of Present Perfect Tense : Passive subject + has/have + been + third form of verb + by + passive object

4) Priyanka has written these not

  • 1) These notes are written by Priyanka.
  • 2) These notes has been written by Priyanka.
  • 3) These notes have been written by Priyanka.
  • 4) These notes had been written by Priyanka.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Note: Please note the use of 'has/have'

5) Someone has stolen his bo

  • 1) His book is been stolen.
  • 2) His book has been stolen.
  • 3) His book is stolen.
  • 4) His book has stolen.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Apart from Rule to make active voice of Present Perfect Tense, which is Passive subject + has/have + been + third form of verb + by + passive object Please also note that words like, 'someone', 'somebody', 'people', 'police', 'public' etc are dropped. But in rare cases we can use them if sentence meaning is not clear.

6) I have given him a perfu

  • 1) A perfume have been given to him by me.
  • 2) A perfume has been given to him by me.
  • 3) A perfume had been given to him by me.
  • 4) A perfume was given to him by me.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

7) He stole that wat

  • 1) That watch was stolen by him.
  • 2) That watch stolen by him.
  • 3) That watch stole by him.
  • 4) That watch had stolen by him.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Note : Rule to make active voice of Simple Past Tense : Passive subject + was/were + third form of verb + by + passive object

8) Why does he beat his brothe

  • 1) Why he beaten his brother ?
  • 2) Why his brother beaten by him ?
  • 3) Why is his brother beat by him ?
  • 4) Why is his brother beaten by him ?
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

9) Where do they buy the utensil

  • 1) Where did the utensils bought ?
  • 2) Where was the utensils bought ?
  • 3) Where are the utensils bought ?
  • 4) Where were the utensils bought ?
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
It can also be : Where are the utensils bought by them ?

10) Who taught you Englis

  • 1) By who were you taught English.
  • 2) By which were you taught English.
  • 3) By whom you were taught English ?
  • 4) By whom were you taught English ?
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing