Go to IBPS EXPERT

Computer Awareness Questions Answers - Set 1

Important Computer Awareness questions answers set-1 (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

11) Documents, Movies, Images and Photographs etc are stored at

  • 1) Application Sever
  • 2) Web Sever
  • 3) Print Server
  • 4) File Server
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

12) Which of following is used in RA

  • 1) Conductor
  • 2) Semi Conductor
  • 3) Vaccum Tubes
  • 4) Transistor
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

13) What is full form of GUI in terms of computer

  • 1) Graphical user Instrument
  • 2) Graphical unified Interface
  • 3) Graphical unified Instrument
  • 4) Graphical user Interface
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

14) What is full form of AL

  • 1) Arithmetic logic unit
  • 2) Allowed logic unit
  • 3) Ascii logic unit
  • 4) Arithmetic least unit
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

15) Who was the Founder of Bluetoot

  • 1) Ericson
  • 2) Martin Cooper
  • 3) Steve Jobs
  • 4) Apple
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

16) Who was the father of Interne

  • 1) Chares Babbage
  • 2) Vint Cerf
  • 3) Denis Riche
  • 4) Martin Cooper
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

17) Verification is process o

  • 1) Access
  • 2) Login
  • 3) Logout
  • 4) Authentication
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

18) What is LINU

  • 1) Malware
  • 2) Operating System
  • 3) Application Program
  • 4) Firmware
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

19) What is the name of first super computer of Indi

  • 1) Saga 220
  • 2) PARAM 8000
  • 3) ENIAC
  • 4) PARAM 6000
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

20) Which is most common language used in web designin

  • 1) C
  • 2) C++
  • 3) PHP
  • 4) HTML
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
HTML - Hypertext Markup Language
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing