Computer Awareness Questions Answers - Set 1

Important Computer Awareness questions answers set-1 (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

21) Who is also known as Father of Compute

  • 1) Vint Cerf
  • 2) Tim Berner Lee
  • 3) Charles Babbage
  • 4) Steve Jobs
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

22) Which among following is commonly used language in Android application

  • 1) C
  • 2) Php
  • 3) C++
  • 4) Java
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

23) Where are saved files stored in compute

  • 1) RAM
  • 2) Hard disk
  • 3) Cache
  • 4) Any of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

24) Which among following is od

  • 1) CD/DVD
  • 2) Floopy Disks
  • 3) SD Disk
  • 4) BIOS
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

25) Which operations are performed by RA

  • 1) Read
  • 2) Write
  • 3) Read and Write
  • 4) Depends on computer
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

26) Which among following is secondary storage devic

  • 1) Hard Disk
  • 2) RAM
  • 3) Diode
  • 4) Semi Conductor
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

27) USB is which type of storage devic

  • 1) Primay
  • 2) Secondary
  • 3) Tertiary
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

28) Which program is run by BIOS to check hardware components are working properly while computer is turned ON

  • 1) DMOS
  • 2) POST
  • 3) CMOS
  • 4) RIP
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Full form of POST is Power On Self Test.

29) Random Access Memory (RAM) is which storage of devic

  • 1) Primay
  • 2) Secondary
  • 3) Teriary
  • 4) Off line
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

30) What is full form CMO

  • 1) Content Metal Oxide Semiconductor
  • 2) Complementary Metal Oxide Semiconductor
  • 3) Complementary Metal Oxygen Semiconductor
  • 4) Complementary Metal Oscilator Semiconductor
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog