Computer Awareness Questions Answers - Set 1

Important Computer Awareness questions answers set-1 (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

31) Second generation of computers consist of which of followin

  • 1) Vaccum Tubes
  • 2) Diodes
  • 3) VLSI Microprocessor
  • 4) Transistors
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

32) MPG is an file extension of which type of file

  • 1) Audio
  • 2) Image
  • 3) Video
  • 4) Flash
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

33) What is full form of SMP

  • 1) Switch Mode Power Supply
  • 2) Simple Mode Power Supply
  • 3) Storage Mode Power Supply
  • 4) Storage Mode Power Shortage
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

34) Which component of computer is also considered as it Hear

  • 1) Monitor
  • 2) Keyboard
  • 3) Scanner
  • 4) Microprocessor
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

35) What is used to make computer chip

  • 1) Copper
  • 2) Steel
  • 3) Silicon
  • 4) Iron
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

36) Where BIOS is store

  • 1) Hard Disk
  • 2) RAM
  • 3) Flash Memory Chip
  • 4) Any of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
BIOS is stored in Flash Memory Chip, which is located on the motherboard.

37) What is full form of EXI

  • 1) Exchangeable Image Fine Finish
  • 2) Exchangeable Image File Format
  • 3) Executable Image File Format
  • 4) Executable Image File Finish
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

38) BIOS is used fo

  • 1) Updating system information on network
  • 2) Loading operating system
  • 3) It helps in routing
  • 4) It take inputs from keywords and other devices
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

39) 1 Mega Byte is equal

  • 1) 1024 Bytes
  • 2) 1024 Kilo Bytes
  • 3) 1024 Giga Bits
  • 4) 1024 Bits
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

40) An electronic path, that sends signals from one part of computer to another i

  • 1) Logic Gate
  • 2) Modem
  • 3) Bus
  • 4) Serial Port
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog