Go to IBPS EXPERT

Computer Awareness Questions Answers - Set 2

Important Computer Awareness questions answers set-2 (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

1) Which among following is not an input device

  • 1) Mouse
  • 2) Scanner
  • 3) Keyboard
  • 4) Printer
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

2) Binary number system consists of

  • 1) 0's and 1's only
  • 2) All alphanumeric characters
  • 3) Depends computer to computer
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

3) Disk Operating System (DOS) was designed to work with which of the following input device

  • 1) Mouse
  • 2) Keyboard
  • 3) JoyStick
  • 4) Xbox
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

4) Which among following is not a logical gate

  • 1) NOR
  • 2) XOR
  • 3) AND
  • 4) NAT
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

5) A switch in a network is used to

  • 1) It is used to connect systems on network
  • 2) It is used to stop hacking
  • 3) It is used to stop viruses
  • 4) It is used to boot systems remotely
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

6) Which among following is odd one

  • 1) Spyware
  • 2) Malware
  • 3) Virus
  • 4) Hub
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

7) Word 'INTERPRETER' is related to

  • 1) Address resolution
  • 2) IP address ranges
  • 3) Programming Languages
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

8) DPI means

  • 1) Dots processing Inch
  • 2) Dots per Inch
  • 3) Diagram per Inch
  • 4) Diagram processing Inch
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

9) Firewall i

  • 1) a hardware
  • 2) a software
  • 3) can be a hardware as well as software
  • 4) can neither be a hardware nor a software
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

10) Which among following is not necessary for working of a standalone compute

  • 1) RAM
  • 2) Hard Drive
  • 3) Operating System
  • 4) LAN card
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing