Go to IBPS EXPERT

Computer Awareness Questions Answers - Set 2

Important Computer Awareness questions answers set-2 (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

11) What is full form of MB

  • 1) Mini Boot Record
  • 2) Master Break Record
  • 3) Master Boot Race
  • 4) Master Boot Record
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

12) Which among following is linux operating syste

  • 1) Fedora
  • 2) Mint
  • 3) Red Hat
  • 4) All of above
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

13) What is algorith

  • 1) Application code
  • 2) Type of programming language
  • 3) Step by step procedure for calculations
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

14) Which language is related to databas

  • 1) Perl
  • 2) Java
  • 3) Php
  • 4) Sql
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Sql means structured query language.

15) Which is a type of

  • 1) PROM
  • 2) EPROM
  • 3) EEPROM
  • 4) All of above
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

16) Which kind of files have .mpg extensio

  • 1) Audio
  • 2) Image
  • 3) Video
  • 4) Flash
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

17) A computer must hav

  • 1) Microsoft office
  • 2) Operating System
  • 3) Internet connectivity
  • 4) An antivirus
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

18) Redhat Liux i

  • 1) An operating system
  • 2) A firewall software
  • 3) An antivirus
  • 4) A inventory management software
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

19) Which among following is not a programming languag

  • 1) Php
  • 2) Java
  • 3) IEEE
  • 4) Perl
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

20) Compiler is related t

  • 1) DOS
  • 2) Programming Language
  • 3) Databse
  • 4) Internet
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing