Computer Awareness Questions Answers - Set 2

Important Computer Awareness questions answers set-2 (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

21) DNS is the abbreviation o

  • 1) Domain Network Service
  • 2) Dynamic Network System
  • 3) Domain Name System
  • 4) Domain Name Service
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

22) Who invented Java languag

  • 1) James Gosling
  • 2) Deniss Ritche
  • 3) Grace Hopper
  • 4) John Backus
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

23) What is motherboar

  • 1) Scanner and other things are part of motherboard
  • 2) Keyboard otherwise known as motherboard
  • 3) A circuit board which connects all the elements
  • 4) It is a type of file server
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

24) Which among following is odd on

  • 1) RAM
  • 2) Cache
  • 3) Frisk Drives
  • 4) Hard Disk
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Hard disk is odd one because it stores files permanently, while other store it permanently.

25) Which is not a network topolog

  • 1) Bus
  • 2) Ring
  • 3) Car
  • 4) Star
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

26) Which among following is the lowest form of Computer Languag

  • 1) Assembly Language
  • 2) Machine Language
  • 3) COBOL
  • 4) Perl
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

27) Who is the founder of Apple Computer

  • 1) Bill Gates
  • 2) Steve Jobs
  • 3) John McCarthy
  • 4) Stephane Lyndse
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

28) Which among following is responsible for 'Traffic Directing

  • 1) Switch
  • 2) Hub
  • 3) Router
  • 4) Bridge
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

29) Which among following is not a browse

  • 1) Opera
  • 2) Chrome
  • 3) Firefox
  • 4) Casio
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

30) Which among following is considered a volatile memor

  • 1) ROM
  • 2) RAM
  • 3) Hard Disk
  • 4) CD-ROM
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog