Computer Awareness Questions Answers - Set 2

Important Computer Awareness questions answers set-2 (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

31) Find odd on

  • 1) Virus
  • 2) Bug
  • 3) Worm
  • 4) Trojan
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

32) LAN stands fo

  • 1) Local Area Network
  • 2) Land Area Network
  • 3) Least Area Network
  • 4) Leave All Network
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
'Leave All Network', such an idiot option, isn't. :)

33) SQL is related wit

  • 1) Database
  • 2) Photoshop
  • 3) LAN
  • 4) WAN
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

34) Who invented Linux operating syste

  • 1) Deniss Ritche
  • 2) Linus Torvalds
  • 3) Steve Jobs
  • 4) Madam Curie
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

35) Which among following is not a type of printe

  • 1) Inkjet
  • 2) Dot Matrix
  • 3) Rubber Wheel
  • 4) Laser
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

36) What is the smallest addressable element of a display devic

  • 1) Root
  • 2) Shell
  • 3) Pixel
  • 4) Dot
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

37) Which is odd on

  • 1) Hub
  • 2) Switch
  • 3) Router
  • 4) Packet
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Except the packet all other are networking devices.

38) What is full form of US

  • 1) Unidirectional Serial Bus
  • 2) Universal Serial Bus
  • 3) Unidirectional Standard Bus
  • 4) Universal Standard Bus
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

39) Which among following organization is concerned with database

  • 1) Oracle
  • 2) Asus
  • 3) Intel
  • 4) Motorola
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

40) WWW stands fo

  • 1) Web World Wide
  • 2) Whole World Web
  • 3) Whole Wide Web
  • 4) World Wide Web
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog