Go to IBPS EXPERT

Computer Awareness Questions Answers - Set 3

Important Computer Awareness questions answers set-3 (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

1) Laser printer is a type of

  • 1) Impact printing
  • 2) Non impact printing
  • 3) Both of above
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

2) Tiny droplets of coloured ink and nozzle is associated with

  • 1) Dot matrix
  • 2) Laser Printer
  • 3) Inkjet printer
  • 4) Daisy wheel printer
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

3) Which among following is associated with monitor

  • 1) CRT
  • 2) ALU
  • 3) CU
  • 4) ARU
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

4) What is full form of LCD

  • 1) Liquid catalouge display
  • 2) Liquid crystal display
  • 3) Liquid crystal data
  • 4) Liquid code display
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

5) Range of colors depends on

  • 1) Number of bits code lines with each pixel
  • 2) Number of bits associated with each pixel
  • 3) Number of instructions associated with each pixel
  • 4) Number of code associated with each pixel
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

6) Which parameter defines number of times electron beam scans screen in a second

  • 1) Data transfer rate
  • 2) Refresh rate
  • 3) Pitch rate
  • 4) Parity rate
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

7) Which among following are used for printing big charts, drawings, maps and 3 dimensional illustrations specially for architectural and designing purposes

  • 1) Mouse
  • 2) Printers
  • 3) Plotters
  • 4) Speakers
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

8) Which interface is an entity that controls data transfer from external device, main memory and or CPU registers

  • 1) CPU interface
  • 2) I/O interface
  • 3) Input interface
  • 4) Output interface
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

9) ADC stands for

  • 1) Analog to digital converter
  • 2) AC to DC convertor
  • 3) All Digital Content
  • 4) All Data Content
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

10) MICR stands fo

  • 1) Magnetic initiate character recognition
  • 2) Magnetic ink character recognition
  • 3) Magnetic ink character reward
  • 4) Magnetic internal character recognition
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing