Computer System Architecture Questions Answers

Important Computer System Architecture Questions Answers (mcq) of computer awareness listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams and interviews.

21) Asynchronous means

  • 1) Not in step with the elapse of time
  • 2) Not in step with the elapse of address
  • 3) Not in step with the elapse of data
  • 4) Not in step with the elapse of control
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

22) Which interrupt establishes a priority over the various sources to determine which request should be entertained firs

  • 1) Polling
  • 2) Daisy chaining
  • 3) Priority interrupt
  • 4) All of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

23) Which technique is used that identifies the highest priority resource by means of software

  • 1) Daisy chaining
  • 2) Polling
  • 3) Priority
  • 4) Chaining
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

24) Which method is used to establish priority by serially connecting all devices that request an interrup

  • 1) Interrupt
  • 2) Polling
  • 3) Priority
  • 4) Daisy chaining
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

25) What is meaning of 'VAD

  • 1) Velocity Address
  • 2) Viscous Address
  • 3) Vector Address
  • 4) Volatile Address
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

26) What is meaning of DMA

  • 1) Dual memory access controller
  • 2) Direct memory access controller
  • 3) Direct memory access computer
  • 4) Direct memory accumulator controller
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

27) What is meaning of IO

  • 1) Input output processor
  • 2) Input output product
  • 3) Input output producer
  • 4) Input output processing
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

28) Which refers the execution of various software process concurrently

  • 1) IOP
  • 2) DCP
  • 3) Multiprocessor
  • 4) Serial Communication
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

29) Which is used for this and known as high speed buffer exist with almost each process

  • 1) Primary
  • 2) Secondary
  • 3) Cache
  • 4) RAM
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

30) In which condition only one process holds a resource at a given time

  • 1) Circular queue
  • 2) Hold and Wait
  • 3) Mutual exclusion
  • 4) Non preemption
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog