Computer System Architecture Questions Answers

Important Computer System Architecture Questions Answers (mcq) of computer awareness listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams and interviews.

31) In which condition one process holds the allocated resources and other waits for i

  • 1) Non preemption
  • 2) Mutual exclusion
  • 3) Hold and wait
  • 4) All of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

32) What is meaning of PC

  • 1) Process control block
  • 2) Preempitive control block
  • 3) Process close block
  • 4) Process carrying block
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

33) Arithmetic instruction are used to perform operation o

  • 1) Non Numerical data
  • 2) Numerical data
  • 3) Both of above
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

34) What Mnemonic represents

  • 1) Strings
  • 2) Physical Address
  • 3) Operation Address
  • 4) Operation codes
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

35) What is full form of LE

  • 1) Low Emitting Diode
  • 2) Light Emitting Diode
  • 3) Light Emitting Data
  • 4) Light Encounter Diode
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
In optical mouse we use pair of LED.

36) Multiprocessor uses large caches but limited process that shares __

  • 1) Control Bus
  • 2) Memory Bus
  • 3) Multiple memory bus
  • 4) Single memory bus
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

37) Intercrosses arbitration system for multiprocessor shares a _

  • 1) Control Bus
  • 2) Domain Bus
  • 3) Primary Bus
  • 4) Common Bus
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

38) What is full form of LS

  • 1) Less significant data
  • 2) Less significant digit
  • 3) Least significant data
  • 4) Least significant digit
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

39) Which system was used extensively by early mini computer

  • 1) Binary number
  • 2) Decimal number
  • 3) Hexadecimal number
  • 4) Octal number
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Note : Please note that question is asked about early mini computers.

40) Three bit binary numbers can be represented b

  • 1) Binary number
  • 2) Decimal number
  • 3) Hexadecimal number
  • 4) Octal number
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog