Data Structure Questions Answers - Chapter 1

Data Structure Questions Answers Chapter - 1 (mcq) listings are important for IBPS IT Officer Aptitude exam and other technical interviews and exams.

11) Which of the following name does not relate to sta

  • 1) FIFO lists
  • 2) LIFO list
  • 3) Piles
  • 4) Push-down lists
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

12) Which of the following data structure is linear data struct

  • 1) Trees
  • 2) Graphs
  • 3) Array
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

13) The complexity of linear search algorithm

  • 1) O(n)
  • 2) O(log n)
  • 3) O(n2)
  • 4) O(n log n)
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

14) The complexity of Binary search algorithm

  • 1) O(n)
  • 2) O(log n)
  • 3) O(n2)
  • 4) O(n log n)
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

15) The complexity of Bubble sort algorithm

  • 1) O(n)
  • 2) O(log n)
  • 3) O(n2)
  • 4) O(n log n)
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

16) minimum number of stacks of size n required to implement a queue of size

  • 1) One
  • 2) Two
  • 3) Three
  • 4) Four
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

17) Which is problem oriented langua

  • 1) BASIC
  • 2) PL/I
  • 3) FORTRAN
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

18) Sort which compares adjacent elements in a list and switches where necessary

  • 1) Insertion sort
  • 2) Heap sort
  • 3) Quick sort
  • 4) Bubble sort
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

19) Recursive problems are implemented

  • 1) queues
  • 2) stacks
  • 3) linked lists
  • 4) strings
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

20) A linear list from which elements can be added or removed from either end is cal

  • 1) stack
  • 2) queue
  • 3) deque
  • 4) tree
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog