Data Structure Questions Answers - Chapter 1

Data Structure Questions Answers Chapter - 1 (mcq) listings are important for IBPS IT Officer Aptitude exam and other technical interviews and exams.

21) Which is ALGOL based simulation langu

  • 1) FORTRAN
  • 2) SIMSCRIPT
  • 3) GASP IV
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

22) Preorder i

  • 1) depth first order
  • 2) breadth first order
  • 3) topological order
  • 4) linear order
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

23) Information about an array used in a program will be stored

  • 1) symbol table
  • 2) activation record
  • 3) dope vector
  • 4) system table
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

24) ++i is equivalent t

  • 1) i = i + 2
  • 2) i = i + 1
  • 3) i = i + i
  • 4) i = i - 1
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

25) Repeated execution of simple computation may cause compounding

  • 1) round off errors
  • 2) syntax errors
  • 3) run time errors
  • 4) logic errors
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

26) Deletion from one end and insertion from other end

  • 1) stack
  • 2) branch
  • 3) tree
  • 4) queue
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

27) Which statement we should ignore in structure programmi

  • 1) WHILE-DO
  • 2) GO-TO
  • 3) IT-ELSE
  • 4) SWITCH
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

28) In C how many parameters can passed to a functi

  • 1) 2
  • 2) 5
  • 3) 10
  • 4) as many as defined in function definition
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog