Decimal Fraction Questions Answers

Decimal Fraction Questions Answers (MCQ) listings with explanations are important for BANK PO, Clerk, IBPS, SBI-PO, RBI, MBA, MAT, CAT, IIFT, IGNOU, SSC CGL, CBI, CPO, CLAT, CTET, NDA, CDS, Specialist Officers and other competitive exams.

11) What will be vulgar fraction of 0.00

  • 1) 7/1150
  • 2) 7/1175
  • 3) 7/1250
  • 4) 7/1275
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

12) Arrange fractions in descending orde

  • 1) 9/11 > 8/9 > 3/5 > 4/7
  • 2) 9/11 > 8/9 > 4/7 > 3/5
  • 3) 8/9 > 9/11 > 3/5 > 4/7
  • 4) 9/11 >3/5 > 8/9 > 4/7
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
9/11 = .818 , 8/9 = .88 , 3/5 = .6, 4/7 = .571 So order is 8/9 > 9/11 > 3/5 > 4/7

13) Which is in ascending ord

  • 1) 1/3, 2/5, 3/5, 6/7
  • 2) 2/5, 1/3, 3/5, 6/7
  • 3) 1/3, 2/5, 6/7, 3/5
  • 4) 3/5, 6/7, 1/3, 2/5
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

14) Evaluate 6202.5 + 620.25 + 62.025 + 6.2025 + .620

  • 1) 6791.59775
  • 2) 6891.59775
  • 3) 6891.59675
  • 4) 5891.59775
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Just we need to take care to put decimal under decimal, rest add in a simple way

15) Arrange the fractions in ascending orde

  • 1) 5/8 < 7/12 < 3/4< 13/16
  • 2) 5/8 < 7/12 < 13/16 < 3/4
  • 3) 5/8 < 3/4< 13/16 < 7/12
  • 4) 7/12 < 5/8 < 3/4< 13/16
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
5/8 = .625, 7/12 = .5833, 3/4 = .75, 13/16 = .8125 So order will be 7/12 < 5/8 < 3/4< 13/16

16) Which is in descending ord

  • 1) 11/17, 7/11, 8/15, 5/9
  • 2) 11/17, 5/9, 7/11, 8/15
  • 3) 5/9, 8/15, 11/17, 7/11
  • 4) 11/17, 7/11, 5/9, 8/15
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

17) What is difference between biggest and smallest fraction among 2/3, 3/4, 4/5 and 5

  • 1) 2/5
  • 2) 3/5
  • 3) 1/6
  • 4) 1/7
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
2/3 = .66, 3/4 = .75, 4/5 = .8 and 5/6 = .833 So biggest is 5/6 and smallest is 2/3 Their difference is 5/6 - 2/3 = 1/6

18) What decimal of an hour is a sec

  • 1) .0028
  • 2) .0027
  • 3) .0026
  • 4) .0025
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
1/(60*60) = 1/3600 = .0027

19) What will be the value of \begin{aligned} 25.732^2 - 15.732^2 \end{aligned}

  • 1) 214.64
  • 2) 314.64
  • 3) 414.64
  • 4) 412.64
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Can be easily solved with following formula \begin{aligned} a^2 - b^2 = (a - b)(a + b) \end{aligned}

20) Which is small

  • 1) 13/16
  • 2) 15/19
  • 3) 17/21
  • 4) 7/8
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog