Decimal Fraction Questions Answers

Decimal Fraction Questions Answers (MCQ) listings with explanations are important for BANK PO, Clerk, IBPS, SBI-PO, RBI, MBA, MAT, CAT, IIFT, IGNOU, SSC CGL, CBI, CPO, CLAT, CTET, NDA, CDS, Specialist Officers and other competitive exams.

21) Evaluate 35 /

  • 1) 400
  • 2) 500
  • 3) 505
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
35/.07 = 3500/7 = 500

22) Evaluate 2.5 / .0

  • 1) 5000
  • 2) 500
  • 3) 50000
  • 4) 50
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
2.5 * 10000 / 5 = 25000/5 = 5000

23) Evaluate \begin{aligned} 3.\overline{14} \end{aligned}

  • 1) \begin{aligned} 3\frac{14}{99} \end{aligned}
  • 2) \begin{aligned} \frac{14}{99} \end{aligned}
  • 3) \begin{aligned} 3\frac{14}{90} \end{aligned}
  • 4) \begin{aligned} 3\frac{1400}{99} \end{aligned}
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
when there is bar above a number, we can simplify it by dividing with 9's (equal to the number below bar, in this question 2 digits are below bar)

24) 34.95 + 240.016 + 23.98

  • 1) 288.946
  • 2) 298.946
  • 3) 198.946
  • 4) 188.946
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

25) 617 + 6.017 + 0.617 + 6.0017

  • 1) 62.96357
  • 2) 62963.57
  • 3) 62.96357
  • 4) 629.6357
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

26) 792.02 + 101.32 - 206

  • 1) 676.58
  • 2) 687.58
  • 3) 686.58
  • 4) 586.58
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

27) Find the value of X 3889 + 12.952 - X = 3854.0

  • 1) 47.95
  • 2) 44.95
  • 3) 43.95
  • 4) 40.95
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

28) 0.5 * 0.002

  • 1) 0.0001
  • 2) 0.01
  • 3) 0.1
  • 4) 0.001
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

29) 15.06 * 0.0001

  • 1) 15060000
  • 2) 0.001506
  • 3) 0.01506
  • 4) 0.1506
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Clearly after decimal 6 digits should be there.
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog