Go to IBPS EXPERT

Important Abbreviations Computer Awareness Questions Answers

Important Abbreviations Computer Awareness Questions Answers (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams and interviews.

1) What is full form of BMP

  • 1) Byte map
  • 2) Bit map
  • 3) Byte map process
  • 4) Bit map process
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

2) What is meaning of FORTRAN

  • 1) Formula train
  • 2) Formula translation
  • 3) Formula train network
  • 4) Formula translation network
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

3) What is full form of ISDN

  • 1) Integrated Services Digital Network
  • 2) Integrated Services Double Network
  • 3) Inter Services Digital Network
  • 4) Integrated Server Digital Network
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

4) What is full form of PNG

  • 1) Portable Natural Graphics
  • 2) Portable Network Graph
  • 3) Pretty Network Graphics
  • 4) Portable Network Graphics
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

5) What is full form of ROM

  • 1) Read other memcache
  • 2) Read only memory
  • 3) Read other memory
  • 4) Read only memcache
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

6) What is full form of USB

  • 1) Unicoded Smart Bus
  • 2) Universal Smart Bus
  • 3) Unicoded Serial Bus
  • 4) Universal Serial Bus
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

7) In terms of network what is meaning of SAP

  • 1) Smart Access Point
  • 2) Service Access Point
  • 3) Service At Point
  • 4) Service Access Permission
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

8) What is full form of CSS

  • 1) Creative Style Shots
  • 2) Creative Style Sheets
  • 3) Cascading Style Sheets
  • 4) Cascading Style Shots
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

9) What is full form of PHP

  • 1) Processor Hypertext Program
  • 2) Hypertext Preprocessor
  • 3) Pre Hypertext Processor
  • 4) Pre Processor Hypertext
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

10) What is the full form of I

  • 1) Interrelated Circuit
  • 2) Integrated Conductor
  • 3) Integrated Conductor
  • 4) Integrated Circuit
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing