Go to IBPS EXPERT

Important Abbreviations Computer Awareness Questions Answers

Important Abbreviations Computer Awareness Questions Answers (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams and interviews.

11) What is full form of PD

  • 1) Printed Document Format
  • 2) Public Document Format
  • 3) Portable Document Format
  • 4) Published Document Format
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

12) What is full form of CR

  • 1) Crystal Ray Tube
  • 2) Cathode Ray Tube
  • 3) Cabin Ray Tube
  • 4) Carbon Ray Tube
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

13) What is full form of SOA

  • 1) Small Object Access Procedure
  • 2) Simple Object Access Protocol
  • 3) Simple Object Access Procedure
  • 4) Small Object Access Protocol
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

14) What is full form of HTT

  • 1) High Text Transfer Protocol
  • 2) Hyper Text Transfer Procedure
  • 3) Hyper Text Transfer Protocol
  • 4) Hyper Typo Transfer Protocol
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

15) What is full form of IS

  • 1) Internet Service Provider
  • 2) Internet Speed Provider
  • 3) Intranet Service Provider
  • 4) Internet Service Proceeder
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

16) What is full form of HTM

  • 1) Hyper Text Magic Line
  • 2) Hyper Text Markup Line
  • 3) Hyper Text Markup Language
  • 4) High Text Markup Language
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

17) What is full form of C

  • 1) Carried Disk
  • 2) Compact Disk
  • 3) Carried Data
  • 4) Compact Data
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

18) What is full form of VLS

  • 1) Very Low Scale Immunity
  • 2) Very Low Scale Integrated
  • 3) Very Large Scale Integrated
  • 4) Very Large Scale Immunity
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

19) What is full form of MA

  • 1) Mass Access Control
  • 2) Media Access Control
  • 3) Mass Access Carraige
  • 4) Media Access Carraige
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

20) What is full form of WW

  • 1) World Wide Web
  • 2) World Whole Web
  • 3) Web World Wide
  • 4) Web World Whole
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing