Important Abbreviations Computer Awareness Questions Answers

Important Abbreviations Computer Awareness Questions Answers (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams and interviews.

21) What is full form of FT

  • 1) Free Transfer Process
  • 2) File Training Protocol
  • 3) File Transfer Protocol
  • 4) Free Transport Protocol
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

22) What is full form of Wi-F

  • 1) Wireless Fidelity
  • 2) Wired Fidelity
  • 3) Wireless Focus
  • 4) Wired Focus
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

23) What is full form of I

  • 1) Intranet Process
  • 2) Internet Process
  • 3) Intranet Protocol
  • 4) Internet Protocol
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

24) What is meaning of d

  • 1) Document copied and xeroxed
  • 2) Document extended
  • 3) Draft extended
  • 4) Draft copied and xeroxed
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

25) What is full form of AS

  • 1) Active Service Process
  • 2) Active Service Pages
  • 3) Active Server Pages
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

26) What is full form of RT

  • 1) Real time clock
  • 2) Real time check
  • 3) Related to check
  • 4) Related to clock
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

27) What is full form of UD

  • 1) User Data Process
  • 2) User Data Protocol
  • 3) User Datagram Process
  • 4) User Datagram Protocol
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

28) What is full form of TC

  • 1) Transmission Centric Protocol
  • 2) Transfer Control Protocol
  • 3) Transmission Control Protocol
  • 4) Transmission Control Process
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

29) What is full form of SQ

  • 1) Straight Query Langauge
  • 2) Structured Query Langauge
  • 3) Structured Query Laison
  • 4) Structured Query Linear
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

30) What is full form of WM

  • 1) Window Media Video
  • 2) Write Media Video
  • 3) Write Many Video
  • 4) Write Media Visual
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog