Important Abbreviations Computer Awareness Questions Answers

Important Abbreviations Computer Awareness Questions Answers (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams and interviews.

31) What is full form of XM

  • 1) Extensible Meria Letters
  • 2) Extensible Media Language
  • 3) Xtensible Markup Language
  • 4) Extensible Markup Language
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

32) What is full form ANS

  • 1) American Nation Standard Instruction Codes
  • 2) American National Standard Instruction Codes
  • 3) Asian National Standard Instruction Codes
  • 4) Asian Nations Standard Instruction Codes
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

33) What is full form of AR

  • 1) Address resolution protocol
  • 2) Allied resolution protocol
  • 3) Address resolution process
  • 4) Address rectification protocol
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

34) What is full form of ASCI

  • 1) American Standard Code for Inked Information
  • 2) American Standard Code for Information Inked
  • 3) American Standard Code for Information Interchange
  • 4) Asian Standard Code for Information Interchange
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

35) What is full form of BASI

  • 1) Basic All Purpose Symbolic Instruction Codes
  • 2) Beginners All Purpose Symbolic Instruction Codes
  • 3) Beginners All Purpose Symbolic Intelligent Codes
  • 4) Beginners Anti Purpose Symbolic Instruction Codes
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

36) What is full form of BP

  • 1) Bytes Per Second
  • 2) Bits Per Second
  • 3) Bytes Pro Second
  • 4) Bits Per Secure
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

37) What is full form of COMPUTER

  • 1) Competent Operated Machine Particularly Used for Technical Education and Research
  • 2) Commonly Operated Machine Particularly Used for Technical Education and Research
  • 3) Commonly Operated Machine Particularly Used for Trade Education and Research
  • 4) Commonly Operated Machine Particularly Used for Technical Electron and Research
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

38) What is full form of DARP

  • 1) Digital Advance Research Project Agency
  • 2) Digital Arithmetic Research Project Agency
  • 3) Defense Advance Research Project Agent
  • 4) Defense Advance Research Project Agency
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

39) What is full form of DRA

  • 1) Duo Random Access Memory
  • 2) Dynamic Random Access Memory
  • 3) Different Random Access Memory
  • 4) Defacto Random Access Memory
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

40) What is full form of DS

  • 1) Digital Service Unit
  • 2) Digital Security Unit
  • 3) Digital Service Union
  • 4) Digital Service Uno
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog