Go to IBPS EXPERT

Internetworking Question Answers

Internetworking Question Answers (MCQ) of Networking Questions Answers includes questions of Internetworking which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

1) Which type of RJ45 UTP calbe is used between switc

  • 1) straight-through cable
  • 2) Crossover cable
  • 3) Both can be used
  • 4) None can be used
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

2) Windows are used t

  • 1) control the amount of unacknowledged data segments
  • 2) creating new frames
  • 3) creating sigments
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Windows are used to control the the amount of outstanding, unacknowledged data segments. This process is also known as windowing

3) Which layer deals with Packe

  • 1) Physical Layer
  • 2) Network Layer
  • 3) Transport Layer
  • 4) Application Layer
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

4) Which layer deals with Network topol

  • 1) Physical Layer
  • 2) Datalink Layer
  • 3) Network Layer
  • 4) Session Layer
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Datalink layer deals with network topology and ensures the data to be delivered on the intended device on the LAN

5) Binary value of 128

  • 1) 10000000
  • 2) 10100000
  • 3) 11000000
  • 4) 10100100
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

6) Which layer sends and receives b

  • 1) Session Layer
  • 2) Physical Layer
  • 3) Datalink Layer
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

7) Which mode has no collisi

  • 1) Half Duplex
  • 2) Full Duplex
  • 3) All of above
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

8) A dedicated switch port is required for e

  • 1) Full duplex node
  • 2) Half duplex node
  • 3) Both of above
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

9) MAC address is of how many b

  • 1) 24 bit
  • 2) 32 bit
  • 3) 48 bit
  • 4) 128 bit
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
MAC address means Media Access Control Address, which is 48 bit address in hexadecimal format burned on NETWORK INTERFACE CARD(NIC).

10) MAC address is written in which for

  • 1) Binary format
  • 2) Simple numeric format
  • 3) Hexa decimal format
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing