Internetworking Question Answers

Internetworking Question Answers (MCQ) of Networking Questions Answers includes questions of Internetworking which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

11) Which of following is not an ethernet cable t

  • 1) straight-through cable
  • 2) crossover cable
  • 3) rolled cable
  • 4) array cable
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

12) Straight cable is used to conn

  • 1) Host to switch or hub
  • 2) Host to Router
  • 3) Both of above
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

13) Crossover cable is used to conn

  • 1) Swtich to router
  • 2) Host to host
  • 3) Hub to router
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

14) Rolled cable is used

  • 1) Connect switch to switch
  • 2) Connect Hub to Hub
  • 3) Connect Router to Router
  • 4) Connect Host to Router console serial communication port
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

15) Which network will not be susceptible to

  • 1) Thicknet coax
  • 2) Thinnet coax
  • 3) Fiber optic cable
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

16) Which among following is not a router fucti

  • 1) Packet Switching
  • 2) Packet Filtering
  • 3) Internetwork communication
  • 4) Forwarding broadcasts by default
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
It is advantage of router that : They do not forward broadcasts by default They can filter the network based on layer 3 information

17) OSI reference model has how many laye

  • 1) 4
  • 2) 5
  • 3) 7
  • 4) 3
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

18) Framing is done on which lay

  • 1) Datalink Layer
  • 2) Physical Layer
  • 3) Transport Layer
  • 4) Application Layer
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

19) Segments are made on which lay

  • 1) Session Layer
  • 2) Transport Layer
  • 3) Application Layer
  • 4) Network Layer
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

20) Which layer deals with TCP and U

  • 1) Transport Layer
  • 2) Physical Layer
  • 3) Network Layer
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog