Go to IBPS EXPERT

Java Objective Questions Answers -Chapter 1

Java Objective Questions Answers - Chapter 1 includes basic and important questions on Java Programming Language which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

1) Package of drawstring() method

  • 1) java.applet
  • 2) java.io
  • 3) javax.swing
  • 4) java.awt
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

2) Which method executes only o

  • 1) start() method
  • 2) init() method
  • 3) stop() method
  • 4) destroy() method
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

3) Object which can store group of other objects is cal

  • 1) Collection object
  • 2) Java object
  • 3) Package
  • 4) Wrapper
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

4) All collection classes are available

  • 1) java.io package
  • 2) java.lang package
  • 3) java.awt package
  • 4) java.util package
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

5) Minimum threads in a program

  • 1) 1
  • 2) 2
  • 3) 5
  • 4) Many
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

6) JIT mean

  • 1) java in time
  • 2) just in time
  • 3) join in time
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

7) Thread class is available

  • 1) java.io package
  • 2) java.lang package
  • 3) java.awt package
  • 4) java.util package
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

8) what is

  • 1) java compiler
  • 2) java Interpreter
  • 3) java Disassemble
  • 4) java debugger
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

9) Java is known as _______stage langu

  • 1) One
  • 2) Two
  • 3) Three
  • 4) Four
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

10) Which driver is called as thin-driver in J

  • 1) Type-1 driver
  • 2) Type-2 driver
  • 3) Type-3 driver
  • 4) Type-4 driver
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing