Java Objective Questions Answers -Chapter 1

Java Objective Questions Answers - Chapter 1 includes basic and important questions on Java Programming Language which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

11) How many transaction isolation levels are defined in java.sql.Connection interf

  • 1) 4
  • 2) 3
  • 3) 5
  • 4) 2
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

12) Which method of java is invoked by JVM to reclaim the inaccessible memory locat

  • 1) reclaim() method
  • 2) final() method
  • 3) finalize() method
  • 4) both b and c
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

13) ____ allows java code to run in the JVM to call and be called by native applicati

  • 1) JFI
  • 2) JNI
  • 3) NJI
  • 4) FJI
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

14) Interfaces helps in which type of inherita

  • 1) Multiple inheritance
  • 2) Multilevel inheritance
  • 3) Hierarchical inheritance
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

15) After the compilation of the java source code, which file is created by the JV

  • 1) .class
  • 2) .java
  • 3) .cdr
  • 4) .doc
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

16) pow () is associated with which cl

  • 1) Math class
  • 2) Input stream class
  • 3) Object class
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

17) x=x+1 is equivalent

  • 1) ++x
  • 2) x++
  • 3) x=x-1
  • 4) None of these
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

18) If method have same name as class name and method don’t have any return type then it is known

  • 1) Destructors
  • 2) Object
  • 3) Variable
  • 4) Constructor
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

19) Methods that have same name, but different Parameter list and different definition known

  • 1) Overriding
  • 2) Constructor
  • 3) Overloading
  • 4) none of these
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

20) Inheritance me

  • 1) Sub class extends super class
  • 2) Sub class extends Base class
  • 3) Sub class create object of super class
  • 4) All of the above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog