Java Objective Questions Answers -Chapter 1

Java Objective Questions Answers - Chapter 1 includes basic and important questions on Java Programming Language which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

21) Which method of the Applet class displays the result of applet code on scr

  • 1) run() method
  • 2) paint() method
  • 3) drawString() method
  • 4) main() method
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

22) Which command disassembles a class f

  • 1) javaamd
  • 2) javacmd
  • 3) java
  • 4) javap
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

23) In which we clone the object and their constituent pa

  • 1) Shallow cloning
  • 2) Deep cloning
  • 3) Both of above
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

24) Which class cannot be a subclass in java

  • 1) abstract class
  • 2) parent class
  • 3) Final class
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

25) Why we use array as a parameter of main meth

  • 1) it is syntax
  • 2) Can store multiple values
  • 3) Both of above
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

26) Suspend thread can be revived by usin

  • 1) start() method
  • 2) Suspend() method
  • 3) resume() method
  • 4) yield() method
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

27) Runnable i

  • 1) Class
  • 2) Method
  • 3) Variable
  • 4) Interface
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

28) Which collection class associates values witch keys, and orders the keys according to their natural order

  • 1) java.util.HashSet
  • 2) java.util.LinkedList
  • 3) java.util.TreeMap
  • 4) java.util.SortedSet
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

29) String is the predefi

  • 1) Method
  • 2) Class
  • 3) Variable
  • 4) Object
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

30) Execution of the program is always begins w

  • 1) Main method
  • 2) class contain main method
  • 3) parent class
  • 4) default package
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog