Go to IBPS EXPERT

Linux Objective Questions Answers

Linux Objective Questions Answers (MCQ) includes questions on various aspects of Linux Operating systems which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

1) Which command in LINUX is concerned with backu

  • 1) tar
  • 2) zip
  • 3) cpio
  • 4) untar
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

2) Which command changes a file's group ow

  • 1) chmod
  • 2) chgrp
  • 3) chown
  • 4) chgrep
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

3) Which command can be used to know the present working director

  • 1) psd
  • 2) pww
  • 3) pwd
  • 4) pdd
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

4) By which command content of a file can be searche

  • 1) grep
  • 2) search
  • 3) srh
  • 4) show
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

5) Default permissions of a file can be changed wit

  • 1) group
  • 2) chperm
  • 3) chmod
  • 4) chall
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

6) Which command output also contains useri

  • 1) la
  • 2) al
  • 3) ls -l
  • 4) al -l
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

7) Which command is used to determine the path of an executable fil

  • 1) which
  • 2) whom
  • 3) locate
  • 4) wex
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

8) All the abbreviations in vi editor can be shown b

  • 1) all
  • 2) ab
  • 3) ashow
  • 4) atat
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

9) Which command reads the content of another file in vi edito

  • 1) erd
  • 2) ex
  • 3) r
  • 4) read
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

10) Which command in vi editor command is used to copy the current line of the fil

  • 1) ys
  • 2) yc
  • 3) yy
  • 4) yw
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing