Linux Objective Questions Answers

Linux Objective Questions Answers (MCQ) includes questions on various aspects of Linux Operating systems which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

11) In the shell, by default, all variables are considered and stored a

  • 1) integer
  • 2) string
  • 3) float
  • 4) chracter
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

12) Which option of 'grep' displays the line number as wel

  • 1) -n
  • 2) -l
  • 3) -d
  • 4) -al
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

13) Which command is used to record a user login session in a fil

  • 1) script
  • 2) session
  • 3) record
  • 4) copy
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

14) What is the command that can print lines of first file matching with second fil

  • 1) printline
  • 2) cmp
  • 3) com
  • 4) comm
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

15) Which one shows the name of the operating syste

  • 1) uname -n
  • 2) uname -l
  • 3) uname -m
  • 4) uname -o
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

16) Which command gives the first byte where the difference is in the file1 & file

  • 1) diff
  • 2) differ
  • 3) cmp
  • 4) compare
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

17) What communication command provides communication to another user logged on by writing to the bottom of their termina

  • 1) chat
  • 2) talk
  • 3) write
  • 4) sendmsg
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

18) Which command is used to set limits on file siz

  • 1) ulimit
  • 2) alimit
  • 3) dlimit
  • 4) wlimit
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

19) Which command is used to copy file

  • 1) cp
  • 2) copy
  • 3) mv
  • 4) move
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

20) How many links are created when we create a directory fil

  • 1) 1
  • 2) 2
  • 3) 3
  • 4) 4
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog