Go to IBPS EXPERT

MS Excel Questions Answers

Important MS Excel questions answers (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

1) Which of the following keyboard shortcut can be used for creating a chart from the selected cells

  • 1) F11
  • 2) F10
  • 3) F4
  • 4) F2
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

2) Formula palette is used to

  • 1) format cells containing numbers
  • 2) create and edit formulas containing functions
  • 3) entered assumptions data
  • 4) copy all cells
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

3) A value used in a formula that does not change is called a

  • 1) Constant
  • 2) Cell address
  • 3) Varaible
  • 4) Static
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

4) A Spreadsheet contain

  • 1) columns
  • 2) rows
  • 3) rows and columns
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

5) To open an existing workbook, click the Open button on the ___ toolba

  • 1) Form
  • 2) Standard
  • 3) Drawing
  • 4) Formatting
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

6) Which among following is not associated with spelling dialogue bo

  • 1) Edit
  • 2) Ignore
  • 3) Ignore All
  • 4) Change
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

7) what term describes a background that appears as a grainy, non smooth surface

  • 1) Pattern
  • 2) Gradient
  • 3) Texture
  • 4) Velvet
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

8) Which function in excel counts the numbers of characters in a cel

  • 1) LENGHT
  • 2) LGT
  • 3) LT
  • 4) LEN
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

9) Which function converts miles to kilometer

  • 1) Change
  • 2) Covnert
  • 3) Shift
  • 4) Conv
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

10) What is shortcut to enter current date in cell in exce

  • 1) Ctrl + ;
  • 2) Alt + ;
  • 3) Shift + &
  • 4) Ctrl + $
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing