Go to IBPS EXPERT

MS Excel Questions Answers

Important MS Excel questions answers (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

11) Shortcut to edit the selected cel

  • 1) F3
  • 2) F8
  • 3) F4
  • 4) F2
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

12) Which shortcut can be used to Switch between open workbook

  • 1) Ctrl + F2
  • 2) Ctrl + F6
  • 3) Ctrl + F8
  • 4) Ctrl + F10
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

13) Shortcut to delete the selected colum

  • 1) Ctrl + -
  • 2) Alt + -
  • 3) Shift + -
  • 4) Insert + -
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

14) Shortcut to enter current dat

  • 1) Home + ;
  • 2) Shift + ;
  • 3) Alt + ;
  • 4) Ctrl + ;
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

15) When the formula bar is activated, you can

  • 1) The Edit Formula button
  • 2) The Cancel button
  • 3) The Enter button
  • 4) All of above
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

16) Style sheet formats can be applied fro

  • 1) Table >> Autoformat
  • 2) Format >> Autoformat
  • 3) Table >> Cells
  • 4) Fromat >> Cells
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

17) Which function will you use to enter current time in a woksheet cel

  • 1) =time()
  • 2) =nowtime()
  • 3) =now()
  • 4) =currentTime()
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

18) Merge cells option can be applied fro

  • 1) Formatting toolbar
  • 2) Format Cells dialog box Alignment Tab
  • 3) Both of above
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

19) How many recent files you can display on File menu at maximu

  • 1) 3
  • 2) 7
  • 3) 9
  • 4) 15
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

20) The name box appears at th

  • 1) left of the formula bar
  • 2) right of the formula bar
  • 3) below the status bar
  • 4) below the menu bar
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing