MS Excel Questions Answers

Important MS Excel questions answers (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

21) Where are the status indicators locate

  • 1) Horizontal Scroll
  • 2) Vertical Scroll
  • 3) Formula bar
  • 4) Address bar
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

22) Insert picture option is in which of the following toolbar

  • 1) Standard
  • 2) Formatting
  • 3) Drawing
  • 4) Picture
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

23) What term refers to a specific set of values saved with the workboo

  • 1) Range
  • 2) File set
  • 3) Data set
  • 4) Scenario
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

24) We can cancel marquee by pressin

  • 1) Ctrl + Esc
  • 2) Alt + Esc
  • 3) Shift + Esc
  • 4) Esc
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

25) Which of the following methods cannot be used to edit the content of cel

  • 1) Pressing F2
  • 2) Clicking the formula bar
  • 3) Pressing the Alt key
  • 4) Double clicking the cell
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

26) Which among following can't be considered as worksheet criterio

  • 1) Efficiency
  • 2) Auditability
  • 3) Clarity
  • 4) Description
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

27) When creating a vertical page brea

  • 1) The active cell must be in row 1
  • 2) The active cell must be A1
  • 3) The active cell must be in row 10
  • 4) The active cell must be in column A
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

28) The intersection of row and column is called

  • 1) dataset
  • 2) cell
  • 3) data
  • 4) set
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

29) You will use which feature in excel, if you want to work with one record at a tim

  • 1) Auto Complete
  • 2) Auto Filter
  • 3) Sub Totals
  • 4) Data Form
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

30) Which dialogue box we can use to name a constant

  • 1) Create Name
  • 2) Define Name
  • 3) Get Name
  • 4) Create Constant
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog