MS Excel Questions Answers

Important MS Excel questions answers (mcq) listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

31) One cell format can be copied to another cell by usin

  • 1) Format Painter
  • 2) Format Setting
  • 3) Format Showing
  • 4) Format Checking
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

32) Which among following is types of excel data type

  • 1) Numbers, Formulas, Labels
  • 2) Data, Words, Numbers
  • 3) Words, Number, Labels
  • 4) Equations, Data, Numbers
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

33) Protection and the Protect Sheet options can be selected fro

  • 1) Data
  • 2) Tools
  • 3) Edit
  • 4) Format
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

34) Which of the following is not a valid Zoom percentage in Exce

  • 1) 10
  • 2) 100
  • 3) 300
  • 4) 500
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

35) You can check the conditions against ____ when applying conditional formattin

  • 1) Cell Value
  • 2) Formula
  • 3) Both of above
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

36) How can we set Page Border in Exce

  • 1) From Edit menu
  • 2) From Home
  • 3) You can not set page border in Excel
  • 4) From Tools menu
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

37) Which function calculates your monthly mortage paymen

  • 1) PV
  • 2) NPER
  • 3) PMT
  • 4) All of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

38) Which types of charts can excel produce

  • 1) Line graphs and pie charts only
  • 2) Bar charts, line graphs and pie charts
  • 3) Bar charts and line graphs only
  • 4) Only line graphs
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

39) Which among following is associated with exce

  • 1) Graphic program
  • 2) Word Processor
  • 3) Presentation
  • 4) Spreadsheet
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

40) The cell reference for a range of cells that starts in cell C1 and goes over to column H and down to row 10 i

  • 1) C1:10H
  • 2) C1:H10
  • 3) C1:H-10
  • 4) C1:H:10
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog