MS Powerpoint Questions Answers

Important MS Powerpoint Questions Answers (mcq) computer awareness listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

1) Slide sorter can be accessed from which menu

  • 1) Insert
  • 2) File
  • 3) Edit
  • 4) View
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

2) To print powerpoint presentation, press

  • 1) Ctrl + A
  • 2) Ctrl + Shift + P
  • 3) Ctrl + P
  • 4) CTRL + S
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

3) What would I choose to create a pre-formatted styl

  • 1) Slide sorter view
  • 2) Slide layout
  • 3) Format
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

4) To edit a chart, we

  • 1) Double click the chart object
  • 2) Click and drag the chart object
  • 3) Triple click the chart object
  • 4) Click the chart object
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

5) To preview a motion path effect using the custom animation task pane, we shoul

  • 1) double click the motion path
  • 2) click the show effect button
  • 3) click the play button
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

6) You can create a new presentation by completing all of the following exce

  • 1) Clicking the new button on the standard toolbar
  • 2) Clicking file, new
  • 3) Pressing ctrl + N
  • 4) Clicking file open
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

7) What is the term used when you press and hold the left mouse key and more the mouse around the slid

  • 1) Moving
  • 2) Monitoring
  • 3) Dragging
  • 4) Highlighting
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

8) Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentatio

  • 1) Slide view
  • 2) Notes page view
  • 3) Slide sorter view
  • 4) Outline view
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

9) Which of the following will not advance the slides in a slide show view

  • 1) The mouse button
  • 2) The enter key
  • 3) The space bar
  • 4) The esc key
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

10) Which option can be used to set custom timings for slides in a presentatio

  • 1) Slider Timings
  • 2) Rehearsal
  • 3) Slider Timer
  • 4) Slide Show Setup
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog