MS Powerpoint Questions Answers

Important MS Powerpoint Questions Answers (mcq) computer awareness listing for techincal aptitude for IBPS PO , MT Exam, Bank PO, Clerk, SBI, RBI and other competitive exams.

21) How can we stop a slide sho

  • 1) Press the right arrow
  • 2) Press Escape
  • 3) Press Ctrl + A
  • 4) Press Ctrl + S
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

22) A File which contains readymade styles that can be used for a presentation is called _

  • 1) AutoStyle
  • 2) Wizard
  • 3) Template
  • 4) Pre formatting
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

23) What is maximum Zoom percentage in Microsoft PowerPoin

  • 1) 100%
  • 2) 200%
  • 3) 300%
  • 4) 400%
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

24) How we can put a Chart in the presentation using PowerPoin

  • 1) Edit -> Chart
  • 2) Insert -> Pictures -> Chart
  • 3) Insert -> Chart
  • 4) View -> Chart
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

25) How we can replace a font on all slides with another font in Powerpoin

  • 1) Tools -> Fonts
  • 2) Edit -> Fonts
  • 3) Format -> Replace Fonts
  • 4) Tools -> Replace Fonts
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

26) Shortcut to insert new slide in the current Presentation i

  • 1) CTRL+O
  • 2) CTRL+M
  • 3) CTRL+F
  • 4) CTRL+N
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

27) The boxes that are displayed to indicate that the text, pictures or objects are placed in it is calle

  • 1) Word Art
  • 2) Placeholder
  • 3) AutoText
  • 4) Text box
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

28) How can you see all your slides at onc

  • 1) Through slide sorter view
  • 2) Through slide view
  • 3) Through normal view
  • 4) Through slide show
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

29) Which of the following tool bars provide different options in various master view

  • 1) Standard toolbar
  • 2) Formatting toolbar
  • 3) Common tasks toolbar
  • 4) Drawing toolbar
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

30) In Microsoft PowerPoint two kind of sound effects files that can be added to the presentation are

  • 1) .wav files and .gif files
  • 2) .jpg files and .gif files
  • 3) .wav files and .jpg files
  • 4) .wav files and .mid files
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog