Narration Questions Answers

Narration Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to choose the correct answer of Narration changes and rules of Narration which are important for all competitive exams.

11) The children said, 'Let us complete homework togethe

  • 1) The children told that let them complete homework together.
  • 2) The children told that they should complete homework together.
  • 3) The children suggested that they should complete homework together.
  • 4) The children asked that they should complete homework together.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

12) He said, 'May God bless yo

  • 1) He prayed that God bless him.
  • 2) He prayed that may God bless him.
  • 3) He told that may God bless him.
  • 4) He prayed that might God bless him.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

13) They said to me, 'May you live lon

  • 1) They prayed for me that I might live long.
  • 2) They blessed me that I might live long.
  • 3) They blessed me that I may live long.
  • 4) They blessed me that may I live long.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

14) Captain said, 'Bravo ! We have won the matc

  • 1) Captain exclaimed with joy that they have won the match.
  • 2) Captain exclaimed that they had won the match.
  • 3) Captain exclaimed with joy that they had won the match.
  • 4) Captain exclaimed with surprise that they had won the match.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

15) He said to me, 'I am ready

  • 1) He told to me that he is ready.
  • 2) He told me that he was ready.
  • 3) He told me that I am ready.
  • 4) He told me that I will ready.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

16) Sonia said, 'You help my sister

  • 1) Sonia said that I helps her sister.
  • 2) Sonia said to me that I helped her sister.
  • 3) Sonia said that I helped her sister.
  • 4) Sonia says that I helped her sister.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

17) They said, 'We can not live without oxygen

  • 1) They said that we can not live without oxygen.
  • 2) They said that they can not live without oxygen.
  • 3) They said that they would not live without oxygen.
  • 4) They says that they can not live without oxygen.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Please note : When we use 'we' with the universal truth, then 'we' is not changed in Indirect speech.

18) Rahul said to me, 'We are mortal

  • 1) Rahul said to me that we are mortal.
  • 2) Rahul says to me that we are mortal.
  • 3) Rahul said to me that we all are mortal.
  • 4) Rahul said to me that he and I are mortal.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
No change, because we are using 'we' with universal truth.

19) The Indian express says, 'We shall issue a astrology section in our Thursday's paper

  • 1) The Indian express says that it will issue a astrology section in their Thursday's paper.
  • 2) The Indian express says that they will issue a astrology section in their Thursday's paper.
  • 3) The Indian express said that it will issue a astrology section in its Thursday's paper.
  • 4) The Indian express says that it will issue a astrology section in its Thursday's paper.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Please note : Whenever some newspaper or magazine use 'we', 'our', 'us' in direct speech , then it should be replaced by 'it' or 'its' in indirect speech.

20) John says, 'I shall go there

  • 1) John said that he went there.
  • 2) John says that he will go there.
  • 3) John says that he went there.
  • 4) John said that I will go there.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Please note : When reporting verb is in present or future Tense, then in indirect speech we do not change the Tense of Reported speech. So 'John says', it is in present, so we will not change the Tense of 'I shall go there'. That means it will remain future Tense in indirect speech also.
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog