Narration Questions Answers

Narration Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to choose the correct answer of Narration changes and rules of Narration which are important for all competitive exams.

21) Robert will say to me, 'I am your classmate

  • 1) Robert will tell me that he is my classmate.
  • 2) Robert will tell me that he was my classmate.
  • 3) Robert will tell me that he will be my classmate.
  • 4) Robert said me that he is my classmate.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
'I am your classmate' will remain in present tense in indirect speech because in 'Robert will say to me' reporting verb is in future. So when reporting verb in in future or present, we do not change the tense of the reported speech.

22) Deepak said to me, 'I had finished the coffe

  • 1) Deepak told me that he had finished the coffee.
  • 2) Deepak told me that he had been finished the coffee.
  • 3) Deepak told me that he had finish the coffee.
  • 4) Deepak told me that he finished the coffee.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
When Reporting verb in past Tense and reported speech is in 'Past Perfect Tense', then we do not change the tense of the reported speech.

23) Rahul said to me, ' I had gone through i

  • 1) Rahul told me that he have went through it.
  • 2) Rahul told me that he have gone through it.
  • 3) Rahul told me that he had went through it.
  • 4) Rahul told me that he had gone through it.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

24) Baljider said to me, 'I had been working on it for 5 day

  • 1) Baljinder told me that he had been working on it for 5 days.
  • 2) Baljinder told me that he has been working on it for 5 days.
  • 3) Baljinder told me that he had worked on it for 5 days.
  • 4) Baljinder told me that he was working on it for 5 days.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
When Reporting verb in past Tense and reported speech is in 'Past Perfect Continuous Tense', then we do not change the tense of the reported speech.

25) Sweety said to me, 'I had been writing an essay for 3 hour

  • 1) Sweety told me that she has been writing an essay for 3 hours.
  • 2) Sweety told me that she had been writing an essay for 3 hours.
  • 3) Sweety told me that she was writing an essay for 3 hours.
  • 4) Sweety told me that she had written an essay for 3 hours.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

26) Rahul said, 'I can buy that watc

  • 1) Rahul said that he can buy that watch.
  • 2) Rahul said that he could buy that watch.
  • 3) Rahul said that he was able to buy that watch.
  • 4) Rahul said that he can be buy that watch.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

27) He remarked, 'Two and two makes fou

  • 1) He remarked that two and two would make four.
  • 2) He remarked that two and two made four.
  • 3) He remarked that two and two makes four.
  • 4) He advised that two and two makes four.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

28) He said, 'Honesty is the best polic

  • 1) He said that Honesty is the best policy.
  • 2) He said that Honesty was the best policy.
  • 3) He said that Honesty would be the best policy.
  • 4) He said that Honesty will be the best policy.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
If Reporting verb is in Past Tense and Reported Speech is a universal truth, then we do not change it in indirect speech.

29) She said, ' Ugh! I have hated hi

  • 1) She exclaimed with disgust that she had been hated him.
  • 2) She exclaimed with disgust that she had hated him.
  • 3) She exclaimed with sorrow that she had hated him.
  • 4) She exclaimed with disgust that I had hated him.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

30) Shakshi said, 'How clever I a

  • 1) Shakshi exclaimed that she was very clever.
  • 2) Shakshi exclaimed with joy that she was very clever.
  • 3) Shakshi exclaimed that she is very clever.
  • 4) Shakshi said that she was very clever.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog