Go to IBPS EXPERT

Networking Basics Questions Answers

Networking Basics Questions Answers (MCQ) of Networking Questions Answers are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews, Networking Knowledge and exams.

1) Which among following is corre

  • 1) Protocol converters are the same as multiplexers
  • 2) Protocol converters are the same as TDMs
  • 3) Protocol converters are usually not operated in pairs
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

2) A network which need human intervention for routing signal

  • 1) Bus network
  • 2) ring network
  • 3) star network
  • 4) T switched network
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

3) Name of the topology in which there are bidirectional links between each possible nod

  • 1) Ring
  • 2) Mesh
  • 3) Star
  • 4) Tree
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

4) Communication mode which supports data in both directions at the same time is call

  • 1) simplex
  • 2) Full duplex
  • 3) Half duplex
  • 4) multiplex
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

5) Frequency range 300 kHz to 3 MHz is used

  • 1) AM radio transmission
  • 2) FM radio transmission
  • 3) TV radio transmission
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

6) Videotax is combination

  • 1) communication
  • 2) television
  • 3) computer technology
  • 4) all of above
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

7) A central computer surrounded by one or more computers is call

  • 1) ring network
  • 2) bus network
  • 3) star network
  • 4) all of above
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

8) At data link layer error detection is achieved

  • 1) Cyclic Redundancy Code
  • 2) Hamming codes
  • 3) Bit stuffing
  • 4) Equalization
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

9) Loss in signal power as light travels down the fiber is cal

  • 1) Interruption
  • 2) Propagation
  • 3) Scattering
  • 4) Attenuation
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

10) During networking, the process of processor asking each host that if it want to send message is call

  • 1) querying
  • 2) sharing
  • 3) communicating
  • 4) polling
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing