Networking Basics Questions Answers

Networking Basics Questions Answers (MCQ) of Networking Questions Answers are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews, Networking Knowledge and exams.

11) In data transmission the bit coding scheme used to represent a byte is typica

  • 1) EBCDIC
  • 2) SNA
  • 3) ASCII
  • 4) Hexadecimal
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

12) A communication network which is used over regional, national or global area

  • 1) LAN
  • 2) WAN
  • 3) MAN
  • 4) VAN
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

13) Choose odd

  • 1) bus hubs
  • 2) enterprise hubs
  • 3) low-end standalone hubs
  • 4) stackable hubs
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

14) Sink me

  • 1) sending unit
  • 2) receiving unit
  • 3) broadcasting
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

15) Routing is done on which lay

  • 1) Datalink Layer
  • 2) Network Layer
  • 3) Session
  • 4) Presentation
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

16) Which performs modulation and demodulati

  • 1) Modem
  • 2) Fiber optic
  • 3) satellite
  • 4) coaxial cable
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

17) Dialogue control and token management are responsibilities

  • 1) Network layer
  • 2) Session Layer
  • 3) Transport Layer
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

18) X.25 standard specifi

  • 1) technique for start-stop data
  • 2) technique for dial access
  • 3) DTE/DCE interface
  • 4) data bit rate
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

19) First network which was made availab

  • 1) IBMm Token Ring 1985
  • 2) Novell Netware
  • 3) IBM PC Network 1984
  • 4) DECNet 1980
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

20) Most commonly used transmission speeds in BPS

  • 1) 2400
  • 2) 9600
  • 3) 1200
  • 4) 4800
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog