Go to IBPS EXPERT

One word substitution for groups

One word substitution for groups (MCQ) of English Aptitude includes questions on important One word substitution for different type of Groups which are important for all competitive exams.

1) Po

  • 1) a group of advocates.
  • 2) a group of policemen.
  • 3) a group of drivers.
  • 4) a group of workmen.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Posse meaning in Hindi : टुकड़ी

2) Sh

  • 1) A large number of ants.
  • 2) A large number of animals.
  • 3) A group of unidentified objects in the sky.
  • 4) A large number of fish swimming together.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

3) Torr

  • 1) A boat tied with other boat in water.
  • 2) A slow moving cascade.
  • 3) A very slow stream of water.
  • 4) A strong and fast-moving stream of water.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Torrent meaning in Hindi : वेगप्रवाही Torrent example sentence : The speed of its course was like a mountain torrent.

4) Antholo

  • 1) A published collection of poems.
  • 2) An unpublished article.
  • 3) A secret message.
  • 4) A file meant for official work.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Anthology meaning in Hindi : साहित्यिक-संग्रह Anthology example sentence : This is very interesting anthology of motivational poems.

5) Batte

  • 1) A group of official documents.
  • 2) A group of secret agents.
  • 3) A group of heavy guns.
  • 4) A bunch of clothes.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Battery meaning in Hindi : तोपखाना

6) Ba

  • 1) A group of fishes.
  • 2) A bundle of paper, cotton etc tightly wrapped.
  • 3) A container.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Bale meaning in Hindi : गठरी Bale example sentence : Most of baling has been finished.

7) Bouqu

  • 1) A collection of goods.
  • 2) An arranged bunch of flowers.
  • 3) A bunch of corns.
  • 4) A bunch of birds.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Bouquet meaning in Hindi : गुलदस्ता Bouquet example sentence : He was gifted with bouquet of lilies of the valley.

8) Bro

  • 1) A collection of notebooks.
  • 2) A family of young animals.
  • 3) A family of old animals.
  • 4) A family of young and old animals.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Brood meaning in Hindi : बच्चे, अंड समूह Brood example sentence : She was so excited after watching brood of chicks.

9) Bra

  • 1) A pair of pigeons.
  • 2) Collection of makeup.
  • 3) Sort of feeling.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Brace meaning in Hindi : जोड़ा

10) Congregat

  • 1) A group of dacoits.
  • 2) A group of thieves.
  • 3) A group of worshippers.
  • 4) A group of fishes.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Congregation meaning in Hindi : धर्मसंघ, धार्मिक सभा
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing