One word substitution for groups

One word substitution for groups (MCQ) of English Aptitude includes questions on important One word substitution for different type of Groups which are important for all competitive exams.

11) Dr

  • 1) Group of people bathing in a river.
  • 2) A herd or flock of animals being driven in a body.
  • 3) A herd or flock of animals found dead.
  • 4) Group of people learning a skill.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Drove meaning in Hindi : झुंड

12) Floti

  • 1) A fleet of cars in a rally.
  • 2) A fleet of motorcycles.
  • 3) A fleet of ships.
  • 4) A fleet of planes.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Flotilla meaning in Hindi : बेड़ा

13) Gr

  • 1) A small group of people.
  • 2) A small group of animals.
  • 3) A small group of birds.
  • 4) A small group of trees.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Grove meaning in Hindi : उपवन

14) Ham

  • 1) a group of houses in a village.
  • 2) a group of trees in a village.
  • 3) a group of animals near river.
  • 4) a group of fishes in a river.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Hamlet meaning in Hindi : उपग्राम

15) Be

  • 1) Collection of stamps.
  • 2) Collection of coins.
  • 3) Envoy of tanks.
  • 4) A large group of people or things of a particular kind.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Bevy meaning in Hindi : टोली Bevy example sentence : There I saw bevy of consultants.

16) Ho

  • 1) A group of bees.
  • 2) A group of wild animals.
  • 3) A large group of people.
  • 4) A group of crocodiles.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Horde meaning in Hindi : भीड़

17) H

  • 1) A large group of animals attacking someone.
  • 2) A large group of animals that live together
  • 3) A large group of animals that use to fight between them.
  • 4) A large group of animals died at same time.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Herd meaning in Hindi : पशुओं का झुण्ड

18) Cac

  • 1) Collection at a hidden place.
  • 2) Collection at a open place.
  • 3) A type of weapon.
  • 4) A type of instrument.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Cache meaning in Hindi : गुप्त भंडार

19) Carav

  • 1) A group of people, typically with vehicles or animals travelling together.
  • 2) A group of animal going together.
  • 3) A group of birds flying back to their nests, specially in the evening.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Caravan meaning in Hindi : कारवाँ, काफ़िला

20) Cau

  • 1) a group of people taking part in a procession.
  • 2) a group of people making noise.
  • 3) a closed political meeting.
  • 4) a group of people dancing.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Caucus meaning in Hindi : बैठक
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog