Go to IBPS EXPERT

One word substitution for people

One word substitution for people (MCQ) of English Aptitude includes questions on important One word Substitutions for different type of People which are important for all competitive exams.

1) Agnost

  • 1) One who is not sure about God's existence.
  • 2) One who believes in God's existence.
  • 3) One having different style of living.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Agnostic means One who is not sure about God's existence. Agnostic hindi meaning नास्तिवादी

2) Altrui

  • 1) One who is lover of beauty.
  • 2) One who never stops.
  • 3) A lover of mankind.
  • 4) A person who hates mankind.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Altruist means A lover of mankind. Synonym : Philanthropist Antonym : Misanthrope ALTRUISTIC hindi meaning परोपकारी

3) Amate

  • 1) One who is not having experience.
  • 2) One who does a thing for pleasure and not as a profession.
  • 3) One who have all happiness.
  • 4) One who remains sad.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Amateur means One who does a thing for pleasure and not as a profession. Amateur meaning in hindi is अव्यवसायी

4) Ambidextero

  • 1) Person who can eat veg and non veg.
  • 2) One who feeds on flesh
  • 3) One who can use either hand with ease.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Ambidexterous means One who can use either hand with ease. Ambidexterous hindi meaning सव्यसाची

5) Anarchi

  • 1) Religious person.
  • 2) Person against a particular religion.
  • 3) Person who always suspects.
  • 4) One who is out to destroy all governments, peace and order
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Anarchist means One who is out to destroy all governments, peace and order. Anarchist meaning in hindi अराजकतावादी

6) Arbitrat

  • 1) a person appointed by two parties to solve a dispute.
  • 2) a person who is appointed to give punishment.
  • 3) a person who is always aggressive.
  • 4) a person who always give blessings.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Arbitrator means a person appointed by two parties to solve a dispute. Arbitrator meaning in hindi मध्यस्थ

7) Ascet

  • 1) One who is in confusion.
  • 2) One who make paintings.
  • 3) One who leads an austere life.
  • 4) One who is lover of beauty.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Ascetic means One who leads an austere life. Ascetic meaning in hindi सन्यासी

8) Bohemi

  • 1) waves in the sea.
  • 2) fresh mood.
  • 3) irritatation.
  • 4) an unconventional style of living.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Bohemian means an unconventional style of living. Bohemian meaning in hindi रूढ़िमुक्त

9) Cacographi

  • 1) One who is having ego.
  • 2) One who has unique style.
  • 3) One who is bad in spelling.
  • 4) One who is good in spelling.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

10) Chauvin

  • 1) A person displaying aggressive or exaggerated patriotism.
  • 2) A person showing disappointment.
  • 3) A person feeling low.
  • 4) A person feeling very excited.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing