One word substitution for people

One word substitution for people (MCQ) of English Aptitude includes questions on important One word Substitutions for different type of People which are important for all competitive exams.

11) Connoiss

  • 1) An ideal.
  • 2) A participant.
  • 3) An expert judge.
  • 4) A beautiful girl.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Connoisseur meaning in hindi पारखी

12) Contemporar

  • 1) A type dance.
  • 2) A person or thing living or existing at the same time.
  • 3) Angry mob.
  • 4) A type of protest.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Contemporaries meaning in hindi समकालीन व्यक्ति

13) Convalesc

  • 1) One who is always obeyed.
  • 2) One who gets whatever he desires.
  • 3) One who have lost his loved one.
  • 4) Recovering from an illness or operation.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Convalescent meaning in hindi स्वास्थ्यलाभ से संबंधित

14) Coque

  • 1) A motivational lady.
  • 2) A woman who flirts.
  • 3) A woman who can protect herself.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Coquette meaning in hindi अपने सौंदर्य से पुरुषों को मोहित करने वाली

15) Cosmopoli

  • 1) a person who can speak all languages.
  • 2) a person who regards the whole world as his country.
  • 3) a person who is having knowledge of all topics.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Cosmopolitan meaning in hindi जो देश या जाति के पक्षापात से रहित हो

16) Cynos

  • 1) One who always remains happy.
  • 2) One who is not present.
  • 3) One who is hated by everyone.
  • 4) One who is centre of attraction.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Cynosure meaning in hindi आकर्षण-बिन्दु

17) Cy

  • 1) One who sneers at the beliefs of others.
  • 2) One who appriciate.
  • 3) One who is confused.
  • 4) One who is candidate for something.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Cynic meaning in hindi निंदक

18) Debon

  • 1) Suave.
  • 2) Irritated.
  • 3) Calm.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Debonair meaning in hindi भद्र, हँसमुख

19) Demago

  • 1) A leader who is not true to people.
  • 2) A leader or orator who espoused the cause of the common people.
  • 3) A leader who has good skills of speaking.
  • 4) A leader who do not deserve to be.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Demagogue meaning in hindi जनसमुदाय का नेता

20) Diletta

  • 1) very intelligent.
  • 2) eager to learn.
  • 3) an amateur who engages in an activity without serious intentions and who pretends to have knowledge.
  • 4) person who do not want to learn.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Dilettante meaning in hindi नौसिखुआ
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog