One word substitution for people

One word substitution for people (MCQ) of English Aptitude includes questions on important One word Substitutions for different type of People which are important for all competitive exams.

21) Effemin

  • 1) Having or showing characteristics regarded as typical of a woman.
  • 2) Having or showing characteristics regarded as typical of a strong man.
  • 3) Having a habit of sharing secrets.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Effeminate meaning in hindi नारी जैसा

22) Epic

  • 1) A person who take care.
  • 2) A person who always take initiative.
  • 3) A person who takes particular pleasure in fine food and drink.
  • 4) A person who always speaks irrelevant.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Epicure meaning in hindi स्वादलोलुप व्यक्ति

23) Fastidi

  • 1) A lover of good food.
  • 2) A lover of music.
  • 3) A lover of art.
  • 4) Very particular and choosy person.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Fastidious meaning in hindi तुनुक मिज़ाज

24) Fugit

  • 1) One who run away from Justice.
  • 2) One who want Justice.
  • 3) One who believe in prayers.
  • 4) One who is very innocent.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Fugitive meaning in hindi तड़ीपार

25) Gourm

  • 1) A person who enjoys drinking and often drink too much.
  • 2) A person who enjoys eating and often eats too much.
  • 3) A person who enjoying going place to place.
  • 4) A person who have false perceptions about him.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Gourmand meaning in hindi पेटू

26) Henpec

  • 1) Controlled by lady friend.
  • 2) Controlled by mother.
  • 3) Controlled by wife.
  • 4) Controlled by sister.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Henpecked meaning in hindi पत्नी द्वारा नियन्त्रित

27) Here

  • 1) A person who acts for the religion.
  • 2) A person who acts against religion.
  • 3) A person who pretends.
  • 4) A person who want something at any cost.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Heretic meaning in hindi अपधर्मी

28) Highb

  • 1) Egoistic
  • 2) Expensive
  • 3) Cheap
  • 4) Intellectual
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Highbrow meaning in hindi बुद्धिमान

29) Hypochondr

  • 1) a patient with imaginary symptoms and ailments
  • 2) a person who thinks that he is superior
  • 3) a person who thinks he is wrong
  • 4) confessing one's mistakes
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Hypochondriac meaning in hindi रोगभ्रमी

30) Iconocl

  • 1) someone who never say lie.
  • 2) someone who attacks cherished ideas or traditional institutions.
  • 3) someone who never say truth.
  • 4) someone who is very pretty.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Iconoclast meaning in hindi रिवाज़ तोड़नेवाला
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog