Go to IBPS EXPERT

One word substitution for places

One word substitution for Places (MCQ) of English Aptitude includes questions on important One word substitution for different type of places which are important for all competitive exams.

1) Ken

  • 1) Shelter for elephant.
  • 2) Shelter for hen.
  • 3) Shelter for dog.
  • 4) Shelter for lion.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Kennel meaning in Hindi : कुत्ता घर

2) Infirm

  • 1) A hospital.
  • 2) A picnic spot.
  • 3) A wonder place.
  • 4) A historical place.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Infirmary meaning in Hindi : रोगीशाला

3) M

  • 1) a place where beverages are made.
  • 2) a place to display things.
  • 3) a place where garments are made.
  • 4) a place where money is coined.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Mint meaning in Hindi : टकसाल

4) Gran

  • 1) where treasures are kept.
  • 2) where woods are kept.
  • 3) where clothes are kept.
  • 4) where grains are kept.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Granary meaning in Hindi : अन्न-भंडार

5) Han

  • 1) a place for housing aeroplanes.
  • 2) a place for housing cars.
  • 3) a place for housing trucks.
  • 4) a place for housing cycles.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Hangar meaning in Hindi : विमानशाला

6) H

  • 1) a place for peococks.
  • 2) a place for dogs.
  • 3) a place for bees.
  • 4) a place for monkeys.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Hive meaning in Hindi : मधुमक्खी का छत्ता

7) Hu

  • 1) a cage for parrot.
  • 2) a cage for rabbits.
  • 3) a cage for tiger.
  • 4) a cage for lion.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Hutch meaning in Hindi : खरगोश का पिंजरा

8) She

  • 1) A special weapon.
  • 2) A dress of army used in a war.
  • 3) Cover of sword.
  • 4) Cloth for covering wound.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Sheath meaning in Hindi : म्यान

9) Sanator

  • 1) a place for the sick to recover health.
  • 2) a place where people take part in some religious occasion.
  • 3) a place where things related to old civilization are kept.
  • 4) a place which is having history associated with it.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Sanatorium meaning in Hindi : आरोग्य निवास

10) Wardr

  • 1) a place for goods.
  • 2) a place for clothes.
  • 3) a place for shoes.
  • 4) a place for watches.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Wardrobe meaning in Hindi : वस्त्र-भण्डार
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing