One word substitution for places

One word substitution for Places (MCQ) of English Aptitude includes questions on important One word substitution for different type of places which are important for all competitive exams.

11) Abatto

  • 1) A lonely place.
  • 2) A crowded place.
  • 3) A place where animals are slaughtered.
  • 4) A place where animals are given protection.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Abattoir meaning in Hindi बूचड़खाना

12) Apia

  • 1) where bees are kept.
  • 2) where dogs are kept.
  • 3) where cats are kept.
  • 4) where rabbits are kept.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Apiary meaning in Hindi मधुमक्षिशाला

13) Are

  • 1) A place for hockey.
  • 2) A place for indoor games.
  • 3) A place for racing.
  • 4) A place for wrestling.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Arena meaning in Hindi अखाडा

14) Arsen

  • 1) A place where garments for military are stored or made.
  • 2) A place where weapons and military equipment are stored or made.
  • 3) A place where army do practise.
  • 4) A place won by army in a war.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Arsenal meaning in Hindi : शस्त्रागार Arsenal example sentence : That nation has a well equipped arsenal.

15) Asyl

  • 1) A place where joint meeting is held.
  • 2) A place where political refugees are given shelter.
  • 3) A place where refugees are given prosecuted.
  • 4) A place which is having boundary issues between two countries.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Asylum meaning in Hindi : शरण स्थान

16) Avia

  • 1) place where birds are kept.
  • 2) place where animals are kept.
  • 3) place where children are kept.
  • 4) place for old people.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Aviary meaning in Hindi : पक्षीशाला

17) Burr

  • 1) Safety places made by army.
  • 2) A hole or tunnel dug by a small animal.
  • 3) Specific locations which are important in war.
  • 4) None of above.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Burrow meaning in Hindi : बिल

18) Menage

  • 1) a place where animals are treated.
  • 2) a place for wild animals and birds.
  • 3) a place for animals which is not appropriate for wild animals and birds.
  • 4) none of above.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Menagerie meaning in Hindi : पशु पक्षी संग्रह

19) Monast

  • 1) a place where monks and priests do not like to go.
  • 2) a place where monks and priests are prohibted.
  • 3) a place where monks and priests do meetings.
  • 4) a residence for monks and priests.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Monastery meaning in Hindi : मठ

20) Orch

  • 1) land planted with grains.
  • 2) land planted with fruit trees.
  • 3) land planted with wild trees.
  • 4) land which which we can not utilize for farming.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Orchard meaning in Hindi : बगीचा, उपवन
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog